pups uit Moria

Hoe gaat het met de pups die uit het kamp Moria zijn gekomen? Lees hier de verhalen van de adoptanten van Nicola, Jacinda, Ashton, Farhan en Chaz.

Nicola

Wij zijn Stijn en Lucy en hebben afgelopen november ons lieve meisje Nicola geadopteerd. Inmiddels is Nicola 6 maanden oud, omgedoopt tot Kees en is ze veranderd in een speelse, nogal puberende maar ongelofelijk schattige pup. We wonen samen in een appartement in Eindhoven en wilde al ontzettend lang een hond. Maar, waar vind je de juiste? Gaga Animal Care bood hierin uitkomst. We wisten al langere tijd dat we een hondje wilde adopteren in plaats van kopen en via via kwamen we bij Gaga terecht. Na het eerste contact kregen we al direct foto’s te zien van het betreffende nestje en Kees (Nicola) sprong er voor ons direct uit, ze was geen standaard hondje en ontzettend schattig. Het verhaal van de redding uit Moira en de geweldige video’s van de puppy’s in Griekeland maakte dat we zeker wisten dat we deze hond een veilig plekje bij ons in huis wilde geven.

 

We zien haar elke dag een beetje veranderen, steeds een nieuwe fase of ondeugende streken. Maar ze zet ook grote stappen en leert snel. Op het strand van Texel maakte ze haar debuut zonder riem en sinds dien loopt ze in het bos of op grote velden, ook zonder riem, prima met ons mee (tot ze een vogel of konijn ziet, want dan schiet ze er achteraan). We genieten ontzettend van de wandelingen en haar knuffels op de bank. We hadden nooit durven dromen dat het zo’n lieve, enthousiaste en sociale hond zou zijn. Mochten we er in de toekomst nog een hond bij willen, dan kloppen we zeker weer bij Gaga Animal Care aan.

Jacinda

Ons hondje Cinda hebben we op 13 December 2020 van Schiphol opgehaald. Overgenomen uit de armen van medewerkers van Gaga Animal Care. Wij hebben ons verdiept in Stichtingen die hun zaken goed op orde hadden en kwamen uit bij Gaga Animal Care.

 

Op de site waren net 6 hondjes geplaatst, puppies nog die beschikbaar waren voor adoptie. Mijn man heeft direct gereageerd op Jacinda, een teefje (dat wilden we graag), schattig koppie, we werden gelijk blij van haar. Na een telefoontje van mijn man met Gaga Animal Care werden onze gegevens gevraagd en een aantal vragen gesteld. Wij zouden gebeld worden door iemand van Gaga Animal Care voor een uitgebreid intakegesprek. Het werd een heel fijn gesprek van 1.5 uur waarin van alles aan de orde kwam betreffende de eventuele adoptie. Onze gezinssituatie, een hond van bijna 12 en een katertje van 3 jaar en hoe wij over bepaalde dingen dachten…alles in het belang van het hondje. Hoelang het hondje ivm ons werk straks alleen zou zijn en of wij bereid waren om te regelen dat we zeker de eerste 4 weken bij het hondje thuis konden zijn, allemaal heel belangrijke items.

 

Daarna volgde er nog een uitgebreid thuisonderzoek, gesprek met ons en werd er gekeken of ons huis veilig was en of onze tuin veilig was, de kleinste openingen werden bekeken. Daarna werd het rapport beoordeeld en kregen wij te horen dat wij Jacinda mochten adopteren. Wij hebben de tuin veilig gemaakt en daar foto s van gemaakt en opgestuurd naar Gaga Animal Care. Toen begon het wachten en hebben wij alle benodigdheden voor ons hondje gekocht. Wij hebben haar Cinda genoemd (Ja eraf, krachtiger). Op een gegeven moment hoorden wij dat ze misschien zondag 13 december met een vliegtuig vanaf Griekenland, via Athene naar Nederland zou komen. Dat ging gelukkig door. Door alle coronamaatregelen vlogen er minder vliegtuigen vanaf Griekenland (strenge lockdown) . Wij werden via een adoptantenapp precies op de hoogte gehouden waar de hondjes waren en wanneer ze weer verder konden vliegen en werden we ook dmv foto s op de hoogte gehouden.

 

Eindelijk konden we haar met alle voorzorgsmaatregelen ivm corona op een aangegeven plek op een parkeerplaats bij Schiphol overnemen uit de armen van een medewerker van Gaga Animal Care. Tanken was aangegeven moest gedaan worden voordat je naar de parkeerplaats kwam omdat er na ontvangst hondje, zonder stopmoment naar huis gereden moest worden. We kregen haar met nieuw halsbandje en tuigje met dubbele riem zodat ze zich nooit los kan rukken. Zo moet je haar de komende tijd ook uitlaten. De eerste tijd aangelijnd in je tuin om het gebied wat ze kunnen verkennen zo veilig en klein mogelijk is.

 

Ze zijn nog niet gesocialiseerd dus we hebben heel veel informatie gekregen hoe we dat zo fijn en goed mogelijk kunnen doen. We kregen haar paspoort mee waarin alle inentingen staan die ze gehad heeft en alle nodige informatie in een map. De eerste 3 nachten heb ik beneden op een matras bij haar gelegen en daarna ging het gelijk goed in de bench. Het socialiseren ging supergoed. We hebben haar nu 6 weken en ze is een super lieve enthousiaste pup die met iedereen schik heeft. Een blij ei!!!!! En wij ook!!!

 

Ook is er nog nazorg. Als je vragen hebt of als je een situatie niet helemaal begrijpt van je hondje, hoe je iets het beste kan aanpakken, dan kun je ze altijd bellen. Ook word je zelf gebeld om te horen hoe het allemaal gaat en of je nog vragen hebt. Allemaal heel goed geregeld!! Wij zijn heel blij met onze Cinda via GaGa Animal Care. 

Monique en Jaap

Ashton

pup uit LesbosWij zijn Yuri (37) Nienke (39) Cas (16) & Isa (12) uit Terneuzen. We hebben 2 katten Pipi & Saartje. En we hebben Ashton geadopteerd uit Lesbos.


Eind november heb ik contact opgenomen met Gaga Animal Care omdat ik graag op zoek wilde naar een hond die in ons gezin zou passen. De organisatie sprak mij ontzettend aan omdat ze er alles aan doen om de zwerfhonden een nieuw thuis te geven. Na een intake gesprek met Cynthia vroeg ze mij eens op de site te kijken welke type hond ons het meest aansprak. Toen kregen we het over Ashton, die er super schattig uit zag met zijn korte pootjes en hangoortjes. Ashton was al gereserveerd, maar nu wist ze wat voor iets we zochten. 

 

Een week later kreeg ik opeens allemaal foto’s van Ashton doorgestuurd… de adoptie ging niet door. Maar hij zou een week later al in Brussel aankomen en ze moesten snel op zoek naar een nieuw huis voor hem. En zo stonden wij zaterdag 12 december in spanning te wachten op het vliegveld in Brussel. 
We zijn echt ontzettend blij met Ashton, we hebben hem nu Otis genoemd. Otis is een super lieve hond die in het begin alles spannend vond maar nu langzaam alles aan het ontdekken is. Hij vindt de katten reuze interessant, maar de katten blijven liever nog even op een afstand. Maar ik weet zeker dat dat met veel geduld en liefde helemaal goed gaat komen 

Farhan

puppy LesbosWij hebben Farhan geadopteerd. We noemen hem Ferry. Wij hebben gekozen voor Ferry vanwege zijn ondeugende en tegelijkertijd wat onzekere blik. Daarnaast ziet hij er natuurlijk superleuk uit in zijn blonde wilde vacht met zwarte haren erdoorheen en zijn blonde sprieten op zijn hoofd. We wilden graag een hondje/maatje erbij voor Sue (2 jaar geleden geadopteerd bij GaGa Animalcare en toen heette ze Curly Sue). We zochten een hondje waarvan verwacht werd dat hij ongeveer even groot zou worden als Sue. GaGa adviseerde een mannetje erbij te nemen omdat we al een teefje hadden. En zo kwamen we uit bij Ferry! 

 

We (Martin, 55 jaar en Nicole, 52 jaar) wonen in Tilburg met onze 23-jarige dochter Michelle. Onze zoon Rutger is 21 jaar, studeert in Tilburg en woont ook in Tilburg op kamers. Hij komt regelmatig naar huis. Michelle heeft ruim 4 jaar een relatie met Tim (23 jaar) die ook regelmatig bij ons is. We zijn allemaal gek op onze hondjes. 

 

In het begin moest Sue erg wennen aan Ferry. Ze leek een beetje overdonderd. Ferry was meteen een spring-in-het-veld en wilde continue met Sue spelen, naast haar liggen, slapen et cetera. Sue gromde of liep weg als Ferry bij haar kwam liggen. In die eerste weken hebben we regelmatig contact gehad met onze contactpersoon bij GaGa Animal Care die ons tips gaf. Soms naar aanleiding van filmpjes van Sue & Ferry die we naar haar doorstuurde. Deze adviezen zijn erg waardevol geweest. Inmiddels spelen Sue & Ferry heel leuk samen, rennen ze naast of achter elkaar aan als we gaan wandelen, zitten ze samen bij de schuifpui als er iemand thuiskomt, staan ze samen in de tuin te blaffen als er iemand langs de tuin loopt en liggen ze tevreden te slapen als ze moe zijn (nog steeds niet naast elkaar, maar dat komt misschien nog wel). We denken nu dat voor beide hondjes het leven leuker is geworden! En voor ons ook!

Chaz

hondje uit LesbosMijn naam is Marja (52) uit Amstelveen. Ik heb een hondje geadopteerd via GaGa. Chaz is gevonden bij kamp Moria in Griekenland. Zijn naam was Chaz vanuit de stichting en deze naam heb ik voor hem gehouden.

 

Ik woon samen met Will (55) en onze 3 kinderen wonen op zichzelf in Amsterdam. Toen in november onze vorige hond overleed wist ik al snel dat ik het te stil in huis vond, en dat ik onze wandelingetjes miste! Het uitkijken naar een ander hondje begon. Via een vriendin die in Griekenland vrijwilligers werk heeft gedaan kwam ik aan de Gaga facebook pagina en werd ik verliefd op de pups uit Moria.

 

Het idee dat je een hond een goede toekomst kan geven die in Griekenland waarschijnlijk minder goede kansen heeft vinden wij een fijn idee. Uiteindelijk mochten wij Chaz adopteren, en dat is geen moment tegen gevallen! Chaz is een sociale lieve vrolijke pup, en wij zijn dolblij met hem. Het gaat heel goed, geen moment spijt!