Honden 5+ jaar

Naam: Mina
Geslacht: teef (gesteriliseerd)
Geboortedatum: ca. 2011
Schouderhoogte: ca. 26 cm
Gewicht: ca. 9 kg
Verblijfplaats: Mina zit nu nog in onze opvang op Lesbos, maar kan binnenkort naar Nederland komen.

Mina is samen met haar 2 pups Donder en Blixem gevonden vlakbij de hoofdstad van Lesbos – Mitilini.

Mina is een lief en zachtaardig hondje. Ze is een echt mensenhondje. Knuffelen en lekker op schoot liggen doet ze graag. Het leven in de roedel is eigenlijk te druk voor haar. Mina laat af en toe goed merken als ze met rust gelaten wil worden door de andere hondjes. Mina is het type hondje met een verdrietige blik in haar ogen, maar schijn bedriegt. Mina weet precies wat ze wilt en is soms een brutale dondersteen. Ze kan echter ook heel braaf zijn en loopt heel netjes mee aan de riem. Mina is goed corrigeerbaar. We denken dat Mina het beste alleen geplaatst kan worden of bij een stabiele hond. Mina kan het minder goed vinden met drukke pups in haar buurt. Wij kunnen ons voorstellen dat een gezin zonder jonge kinderen beter is voor Mina.

Bij honden rechtstreeks uit het buitenland heeft u een optieperiode van 2 weken. De definitieve plaatsingsovereenkomst en betaling geschieden pas als u heeft beslist dat de hond bij u blijft.

Uiteraard stellen wij hoge eisen aan de gezondheid van de honden die naar Nederland komen: ze voldoen allemaal aan de wettelijke eisen (chip, paspoort, Rabiës-vaccinatie), daarnaast hebben ze ALLE benodigde cocktail-entingen gehad en zijn tevens getest op Ehrlichia. Onze honden die op het moment van reizen 6 maanden of ouder zijn, zijn geneutraliseerd en niet alleen getest op Ehrlichia, maar ook op Leishmania (honden jonger op Leishmania testen heeft geen nut vanwege in het bloed aanwezige antistoffen van de moeder).

De adoptiebijdrage voor een NIET gecastreerde/gesteriliseerde pup is €275 en voor een WEL gecastreerde/gesteriliseerde pup/hond is de tegemoetkoming in de kosten €350

We hanteren een zorgvuldige adoptieprocedure met uitgebreide telefonische intake en een huisbezoek vooraf.

Heb je interesse in deze hond of heb je vragen over de adoptieprocedure, mail dan naar info@gagaanimalcare.com of bel naar 06-26260707. Anonieme nummers worden echter NIET opgenomen. Bij schriftelijke interesse vernemen wij graag wat basisinformatie over je thuis-, woon-, leef-, werk-, en gezinssituatie en of er andere huisdieren aanwezig zijn. Honden worden NIET gereserveerd voor vakanties, ziekenhuisopnames, verbouwingen, verhuizingen, etc.

Uit veiligheidsoverwegingen en voor het gemak van onze adoptanten en gastgezinnen, wordt bij adoptie van een hond standaard een complete set goed passend tuig geleverd. Hiervoor betaalt u onze kostprijs van €30, u hoeft zelf dus wat dat betreft niets meer aan te schaffen. Het genoemde bedrag zal apart vermeld worden in de plaatsingsovereenkomst.