KOM JIJ OOK NAAR EEN GAGA-WANDELING? 

Agenda voor 2020:

 

❌ DE WANDELING VAN ZONDAG 25 OKTOBER IN HELLEVOETSLUIS IS GEANNULEERD ❌

 

Zondag 13 december – Eindejaarswandeling 2020 – Lange Duinen, Soest:

De geplande grootschalige jaarlijkse reünie op zondag 13 december zal vanwege het Corona-virus NIET plaatsvinden.

We maken er die dag een “gewone” wandeling van in “De Lange Duinen” in Soest. Achteraf is wel mogelijkheid om, voor wie dat wil, op eigen initiatief en voor eigen rekening wat te nuttigen bij “De Soester Duinen”: https://www.soesterduinen.nl/

Hopelijk kunnen we in 2021 de reünie traditie weer voortzetten!

Je hoeft je van te voren niet aan te melden – je kunt gewoon komen. De wandelingen starten om 12 uur en we verzamelen rond 11:30, tenzij anders vermeld. Ook niet GaGa’s zijn natuurlijk welkom! Afhankelijk van de gelegenheid kun je na de  wandeling nog blijven voor een kop koffie/thee of lunch (op eigen kosten). Vragen? Neem dan contact met ons op.

Klik hier voor de YouTube-video

 

23 MEI 2020 – GAGA IN DE KRANT 

 

 

28 APRIL 2020

”Lieve vrienden,

Ik weet dat sommigen van jullie zich afvroegen wat hier aan de hand was en wanhopig wachtten op updates …

De video zegt het allemaal …

Tijdens en na onze TNR-week hadden we ongelooflijk veel nieuwe honden en pups.

En toen raakte het ons – de eerste pups werden ziek …

Meteen maakten we een kleine kliniek in het appartement van een vriend, waar ik de komende 4 weken dag in dag uit probeerde om hun leven te redden – terwijl de helden van mijn team de rest van GaGaLand op de been hielden.
Bedankt Aylin, Beppie, Anzela, Kath, Bo, Aliene en Kati – jullie zijn de besten !!!

Het was als een nare droom, maar godzijdank is het nu voorbij.
Onze baby’s zijn weer veilig, ze spelen, eten en zijn blij alsof er niets is gebeurd …

En nu bereiden we ons voor op de zomer.
Niemand van ons weet wat er gaat gebeuren, maar we hopen jullie allemaal snel te zien !!!

Met ❤️❤️❤️ van GaGaLand”

❤️🧡💛💚💙💜

18 APRIL 2020

De afgelopen weken is er een groeiende vraag naar (adoptie)honden.

Het plan om een hond aan te schaffen is natuurlijk super leuk! Zeker nu je als gevolg van de coronacrisis waarschijnlijk veel thuis zit en het mooie lenteweer uitnodigt voor heerlijke wandelingen. Maar weet waar je aan begint! Het aanschaffen van een hond is een langetermijnplan. JIJ bent verantwoordelijk voor jouw nieuwe gezinslid, een hondenleven lang, ook straks in jouw (nieuwe) normale (uithuizige werkzame) leven waarbij je hond ineens (te)veel alleen thuis zal moeten blijven.

Een goede bemiddelende stichting zal je helpen om niet een ondoordachte impulsieve, maar wel een zorgvuldige afweging te maken. Zodat ook straks na deze quarantaineperiode jij én de hond nog jaren gelukkig samen kunnen zijn.

Helaas lopen momenteel alle stichtingen die dieren uit het buitenland bemiddelen tegen hetzelfde gigantische probleem aan: de dieren kunnen niet naar Nederland komen! Vanwege het uitblijven van vluchten en gesloten landsgrenzen kunnen ook onze GaGa’s niet op zeer korte termijn van Lesbos naar Nederland reizen. Een afschuwelijke situatie voor de honden en alle betrokkenen! En niemand weet hoe lang dit nog gaat duren, het is en blijft voorlopig onzeker. Echter, hierin schuilt nog een bijkomend gevaar: KIEZEN VOOR DE GEMAKKELIJKE WEG DOOR HET AANSCHAFFEN VAN EEN PUP/HOND VIA EEN MALAFIDE FOKKER OF HANDELAAR!

Namens al die 2e kans honden die in het buitenland wachten op een veilig thuis, vragen wij: HEB ALSJEBLIEFT GEDULD EN WACHT OP EEN RESCUE HOND🙏🏼 Laat je niet verleiden om nu gauw een hond aan te schaffen bij een malafide fokker of handelaar, hiermee houd je veel dierenleed in stand. Laat de buitenlandse “rescue honden” niet nog meer slachtoffer worden van dit vreselijke virus!

Wij snappen dat het heel veel gevraagd is om voor onbepaalde tijd te moeten wachten op dat nieuwe gezinslid waarnaar zo wordt verlangd. Wij vanuit GaGa kunnen maar 1 belofte doen: zodra het mogelijk is gaan WIJ ZELF de honden ophalen. We gaan dus NIET wachten totdat vluchtbegeleiders zich gaan melden, want de vakantievluchten zullen later op gang komen en hebben zeer beperkte beschikbaarheid voor honden in het ruim.

Mocht je nog vragen hebben n.a.v. bovenstaande, dan kun je contact opnemen met Annelies, tel. 0626260707

LESBOS – 20 MAART 2020

Een overvolle opvang, vrijwilligers en stagiaires die noodgedwongen terug moeten vliegen naar Nederland, medische tegenvallers en onzekere doorstroom door de stagnatie van vluchten, terwijl nieuwe hulpeloze hondjes binnen blijven stromen in de opvang. Dit zorgt voor een enorm ruimtegebrek en veel te weinig handen.

De wereld lijkt stil te staan, terwijl het team van GaGa Lesbos overuren draait om de vele honden in de opvang te verzorgen.

‘’Het komt goed met geluk, vertrouwen en een beetje moed!’’

Met in totaal meer dan 70(!) honden en pups in de opvang is het voor GaGa Lesbos een erg zware tijd. Er moeten heel wat maagjes gevuld worden en daarom zorgen we ervoor dat er een extra voorraad voer ingeslagen wordt. Doordat er geen doorstroom naar Nederlands plaatsvindt, heeft GaGa extra veel kosten aan (preventieve) medische zorg. Afgelopen week werd er achter de schermen bij GaGa Animal Care Nederland keihard gewerkt om nog zoveel mogelijk honden naar Nederland te krijgen, maar tevergeefs. Veel vluchten worden gewijzigd en/of geannuleerd en we bereiden ons voor op het ergste.

Hoe dan ook, GaGa gaat door! We roeien met de riemen die we hebben en zullen moeten wachten tot de situatie in de wereld weer wat stabieler wordt. Dan gaan we vanuit Nederland weer knallen en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze GaGa’s een enkeltje geluk naar Nederland krijgen en dat de reeds geadopteerde honden in de armen van hun nieuwe baasjes gesloten kunnen worden.

Financieel is het voor GaGa een onzekere tijd. Vooral nu we niet kunnen garanderen wanneer de hondjes het eiland kunnen verlaten, en zij tot die tijd eten, zorg en medicatie nodig hebben, terwijl de adoptiebijdragen – waarmee GaGa weer nieuwe hondjes kan helpen – uitblijven. Zodra er weer mogelijkheden zijn en het verantwoord is, hopen we extra vluchten te kunnen boeken om zelf onze hondjes naar Nederland te halen, zodat de doorstroom op Lesbos weer op gang kan komen en er weer plaats is voor nieuwe ex-zwervertjes.

🐾 HELP JIJ ONS HELPEN? 🐾

Dat kan door een eenmalige of periodieke donatie:

– Maak zelf periodieke overschrijving/overboeking aan bij je eigen bank en kies je eigen bedrag dat je maandelijks (of een andere frequentie) wilt overmaken. Onze gegevens: NL 78 BUNQ 2206 2890 75, GaGa Animal Care, zet bij omschrijving ‘Crisis-steun GaGa Lesvos.

GaGa Animal Care Nederland zou jou willen vragen om eens te overwegen om in de toekomst als (eenmalig) gastgezin te fungeren, zodat we de hondjes – die hopelijk weer snel naar Nederland kunnen reizen – een stapje dichter bij hun geluk kunnen brengen. Bij vragen of interesse kun je bellen/WhatsAppen naar Tamara 0634565830 of Katinka 0622979522.

GaGa wil alvast alle betrokkenen bedanken voor de hulp en steun!

❤️🧡💛💚💙💜

HET CORONAVIRUS EN GAGA

🌈 ‘’Wie de regenboog wil zien, moet de regen trotseren’’ 🌈

Wij kunnen mededelen dat tot nader order ALLE vluchten vanaf Lesbos tot zeker eind mei 2020 geannuleerd zijn en er tot die tijd geen honden naar Nederland kunnen komen. Wel kunnen we beloven dat, zodra er weer mogelijkheden zijn, we zoveel mogelijk honden ZELF gaan ophalen.

Wij willen benadrukken dat we vanuit Nederland in de tussentijd doorgaan met het promoten van honden en dat de bemiddeling van honden ook gewoon doorgaat. Na positieve intakes zullen we de zogenoemde huisbezoeken – als voorlopig alternatief – t.b.v. screening via beeldbellen doen. Nadat een procedure positief is afgerond, zal de hond voor jou gereserveerd worden. We kunnen dus helaas nog geen definitieve datum noemen voor de aankomst in Nederland.

‘’We houden even afstand tot we weer samen kunnen zijn’’

Ook GaGa neemt haar verantwoording en zal de geplande GaGa-wandelingen voorlopig uitstellen totdat het weer verantwoord is om samen te komen in grotere groepen. Wij kijken er in ieder geval enorm naar uit om dan onze GaGa’s en hun baasjes weer terug te zien in verschillende delen van het land. Nieuwe data voor de uitgestelde wandelingen zullen later – in afwachting van de gebeurtenissen in het land – bekend worden gemaakt.

Aan gastgezinnen van en kandidaten voor honden in Nederland vragen we m.b.t. kennismakingen en overdrachten ook speciale maatregelen in acht te nemen.

🐾 Team GaGa

TIJDELIJK EMERGENCY CAMP 

JULI 2019

GaGa Animal Care heeft een nieuw stuk grond kunnen huren en we hebben inmiddels ons tijdelijke ‘Emergency Camp’ opgebouwd. Dit land is jammergenoeg te klein en het is hier niet toegestaan om een huis en een kleine kliniek te bouwen. We zijn gestart met een grote internationale inzamelactie om een groot stuk land te kunnen kopen voor een nieuwe permantente hondenopvang op Lesbos. Een die toekomstbestendig is en waar we veel zwerfhonden kunnen helpen.

Ga hier naar onze actiepagina of neem contact met ons op voor vragen of als je ons wilt ondersteunen.