LESBOS – 20 MAART 2020

Een overvolle opvang, vrijwilligers en stagiaires die noodgedwongen terug moeten vliegen naar Nederland, medische tegenvallers en onzekere doorstroom door de stagnatie van vluchten, terwijl nieuwe hulpeloze hondjes binnen blijven stromen in de opvang. Dit zorgt voor een enorm ruimtegebrek en veel te weinig handen.

De wereld lijkt stil te staan, terwijl het team van GaGa Lesbos overuren draait om de vele honden in de opvang te verzorgen.

‘’Het komt goed met geluk, vertrouwen en een beetje moed!’’

Met in totaal meer dan 70(!) honden en pups in de opvang is het voor GaGa Lesbos een erg zware tijd. Er moeten heel wat maagjes gevuld worden en daarom zorgen we ervoor dat er een extra voorraad voer ingeslagen wordt. Doordat er geen doorstroom naar Nederlands plaatsvindt, heeft GaGa extra veel kosten aan (preventieve) medische zorg. Afgelopen week werd er achter de schermen bij GaGa Animal Care Nederland keihard gewerkt om nog zoveel mogelijk honden naar Nederland te krijgen, maar tevergeefs. Veel vluchten worden gewijzigd en/of geannuleerd en we bereiden ons voor op het ergste.

Hoe dan ook, GaGa gaat door! We roeien met de riemen die we hebben en zullen moeten wachten tot de situatie in de wereld weer wat stabieler wordt. Dan gaan we vanuit Nederland weer knallen en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze GaGa’s een enkeltje geluk naar Nederland krijgen en dat de reeds geadopteerde honden in de armen van hun nieuwe baasjes gesloten kunnen worden.

Financieel is het voor GaGa een onzekere tijd. Vooral nu we niet kunnen garanderen wanneer de hondjes het eiland kunnen verlaten, en zij tot die tijd eten, zorg en medicatie nodig hebben, terwijl de adoptiebijdragen – waarmee GaGa weer nieuwe hondjes kan helpen – uitblijven. Zodra er weer mogelijkheden zijn en het verantwoord is, hopen we extra vluchten te kunnen boeken om zelf onze hondjes naar Nederland te halen, zodat de doorstroom op Lesbos weer op gang kan komen en er weer plaats is voor nieuwe ex-zwervertjes.

🐾 HELP JIJ ONS HELPEN? 🐾

Dat kan door een eenmalige of periodieke donatie:

– Maak zelf periodieke overschrijving/overboeking aan bij je eigen bank en kies je eigen bedrag dat je maandelijks (of een andere frequentie) wilt overmaken. Onze gegevens: NL 78 BUNQ 2206 2890 75, GaGa Animal Care, zet bij omschrijving ‘Crisis-steun GaGa Lesvos.
– Ook een eenmalige donatie is natuurlijk meer dan welkom! Gebruik dan de volgende link: https://tikkie.me/pay/ge29cr696ijijttv3aol (Deze link is geldig t/m 1 april)

GaGa Animal Care Nederland zou jou willen vragen om eens te overwegen om in de toekomst als (eenmalig) gastgezin te fungeren, zodat we de hondjes – die hopelijk weer snel naar Nederland kunnen reizen – een stapje dichter bij hun geluk kunnen brengen. Bij vragen of interesse kun je bellen/WhatsAppen naar Tamara 0634565830 of Katinka 0622979522.

GaGa wil alvast alle betrokkenen bedanken voor de hulp en steun!

❤️🧡💛💚💙💜

 

HET CORONAVIRUS EN GAGA

🌈 ‘’Wie de regenboog wil zien, moet de regen trotseren’’ 🌈

Wij kunnen mededelen dat tot nader order ALLE vluchten vanaf Lesbos tot zeker 20 april 2020 geannuleerd zijn en er tot die tijd geen honden naar Nederland kunnen komen. Wel kunnen we beloven dat, zodra er weer mogelijkheden zijn, we zoveel mogelijk honden ZELF gaan ophalen.

Wij willen benadrukken dat we vanuit Nederland in de tussentijd doorgaan met het promoten van honden en dat de bemiddeling van honden ook gewoon doorgaat. Na positieve intakes zullen we de zogenoemde huisbezoeken – als voorlopig alternatief – t.b.v. screening via beeldbellen doen. Nadat een procedure positief is afgerond, zal de hond voor jou gereserveerd worden. We kunnen dus helaas nog geen definitieve datum noemen voor de aankomst in Nederland.

‘’We houden even afstand tot we weer samen kunnen zijn’’

Ook GaGa neemt haar verantwoording en zal de geplande GaGa-wandelingen voorlopig uitstellen totdat het weer verantwoord is om samen te komen in grotere groepen. Wij kijken er in ieder geval enorm naar uit om dan onze GaGa’s en hun baasjes weer terug te zien in verschillende delen van het land. Nieuwe data voor de uitgestelde wandelingen zullen later – in afwachting van de gebeurtenissen in het land – bekend worden gemaakt.

Aan gastgezinnen van en kandidaten voor honden in Nederland vragen we m.b.t. kennismakingen en overdrachten ook speciale maatregelen in acht te nemen.

🐾 Team GaGa

 

KOM JIJ OOK NAAR EEN GAGA-WANDELING?

Agenda voor 2020:

Zondag 19 april – IJmuiderslag, IJmuiden (onder voorbehoud i.v.m. Coronavirus)

Zondag 24 mei – Mensingerbos, Roden

Zondag 28  juni – Erkemederstrand, Zeewolde

Zondag 26 juli – Molenheide, Mierlo

Zondag 30 augustus – Lange Duinen, Soest

Zondag 27 september – Hellendoornseberg, Hellendoorn

Zondag 25 oktober Haringvlietdam, Hellevoetsluis

Zondag 13 december – Grote GaGa Reunie – locatie volgt

Je hoeft je van te voren niet aan te melden – je kunt gewoon komen. De wandelingen starten om 12 uur en we verzamelen rond 11:30, tenzij anders vermeld. Ook niet GaGa’s zijn natuurlijk welkom! Afhankelijk van de gelegenheid kun je na de  wandeling nog blijven voor een kop koffie/thee of lunch (op eigen kosten). Vragen? Neem dan contact met ons op.

Klik hier voor de YouTube-video

 

TIJDELIJK EMERGENCY CAMP 

JULI 2019

GaGa Animal Care heeft een nieuw stuk grond kunnen huren en we hebben inmiddels ons tijdelijke ‘Emergency Camp’ opgebouwd. Dit land is jammergenoeg te klein en het is hier niet toegestaan om een huis en een kleine kliniek te bouwen. We zijn gestart met een grote internationale inzamelactie om een groot stuk land te kunnen kopen voor een nieuwe permantente hondenopvang op Lesbos. Een die toekomstbestendig is en waar we veel zwerfhonden kunnen helpen.

Ga hier naar onze actiepagina of neem contact met ons op voor vragen of als je ons wilt ondersteunen.